Ro Theater: Radio, TV en film 

 

Het Ro Theater is niet alleen in de theaters te vinden, maar ook op de radio, tv en op het witte doek!  

 

Boijmans T

Lang en Gelukki

Ro T

 

Zo maakt het Ro Theater in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Popov Film de serie Boijmans TV op RTV Rijnmond. Ro acteurs Jacqueline Blom, Yahya Gaier en Hannah van Lunteren zijn onder regie van o.a. Jetse Batelaan hierin te bewonderen. In 2010 beleefde de serie de eerste uitzending. De tweede serie is te zien in 2013.  

Verder was het Ro Theaterook nauw betrokken bij Ro TV en was Jack Wouterse op RTV Rijnmond te zien met het televisieprogramma 'Ik ben Rotterdammer' en 'Moois'.  

Op de radio is elke donderdag- en zondagavond Ro Radio te beluisteren via 93.4 fm. Ro Radio is een programma over kunst, uitgaan, theater en heel veel andere zaken. De presentatie is in handen van Ro acteurs Hannah van Lunteren, Jack Wouterse en Gijs Naber.  

Maar ook op het witte doek is het Ro Theater te zien. In 2007 was de familievoorstelling Lang en Gelukkig een ware theaterhit. In 2010 verfilmde regisseur Pieter Kramer het stuk met de originele cast. Lang & Gelukkig werd gelauwerd met drie Gouden Kalveren. Vanaf december 2013 is het origineel weer in de theaters te zien. 

 

Klik in het linkermenu voor meer informatie en het terugkijken van de meeste afleveringen.  

 

 

 

 

Winkelwagen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bestelling afronden

 

Nieuws

Ro Theater en Rotterdamse Schouwburg delen Hoofd Marketing 

Voor het eerst in Nederland worden de marketingafdelingen van de “Stadsschouwburg” en het “Stadsgezelschap” samengevoegd. Ruben Israël, hoofd marketing van de Rotterdamse Schouwburg, wordt ook hoofd marketing van het Ro Theater. Het is de volgende stap in de succesvolle samenwerking binnen Theater Rotterdam: de theatercoalitie van Productiehuis Rotterdam, Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Wunderbaum.  

Het is voor het eerst in Nederland dat de “Kernpuntschouwburg” en het “BIS gezelschap” in een stad zo nauw gaan samenwerken, o.a. op artistiek gebied, kaartverkoop, (online)marketing. Ruben Israël, hoofd marketing Rotterdamse Schouwburg: “Het is eigenlijk vreemd dat er niet meer samengewerkt wordt tussen de schouwburg en het theatergezelschap in een stad. We hebben het zelfde doel: zoveel mogelijk mensen uit Rotterdam, regio en Nederland van theater te laten genieten. We kunnen veel van elkaar leren en zo wellicht een voorbeeld voor Nederland zijn.” 

 

LEGER 

tijdens Theater Na de Dam 

 

Op 4 mei geven de topacteurs Herman Gilis en Gijs Naber met een theatrale lezing een uniek voorproefje van de voorstelling LEGER over soldaten in Nederlandse oorlogsmissies en hun trauma’s.  

 

Voorafgaand aan de voorstelling interviewt schrijver Rik van den Bos Herman Gilis over zijn verregaande fascinatie voor de Tweede Wereldoorlog.  

 

Lees hier verder