Ro Theater: Radio, TV en film 

 

Het Ro Theater is niet alleen in de theaters te vinden, maar ook op de radio, tv en op het witte doek!  

 

Boijmans T

Lang en Gelukki

Ro T

 

Zo maakt het Ro Theater in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Popov Film de serie Boijmans TV op RTV Rijnmond. Ro acteurs Jacqueline Blom, Yahya Gaier en Hannah van Lunteren zijn onder regie van o.a. Jetse Batelaan hierin te bewonderen. In 2010 beleefde de serie de eerste uitzending. De tweede serie is te zien in 2013.  

Verder was het Ro Theaterook nauw betrokken bij Ro TV en was Jack Wouterse op RTV Rijnmond te zien met het televisieprogramma 'Ik ben Rotterdammer' en 'Moois'.  

Op de radio is elke donderdag- en zondagavond Ro Radio te beluisteren via 93.4 fm. Ro Radio is een programma over kunst, uitgaan, theater en heel veel andere zaken. De presentatie is in handen van Ro acteurs Hannah van Lunteren, Jack Wouterse en Gijs Naber.  

Maar ook op het witte doek is het Ro Theater te zien. In 2007 was de familievoorstelling Lang en Gelukkig een ware theaterhit. In 2010 verfilmde regisseur Pieter Kramer het stuk met de originele cast. Lang & Gelukkig werd gelauwerd met drie Gouden Kalveren. Vanaf december 2013 is het origineel weer in de theaters te zien. 

 

Klik in het linkermenu voor meer informatie en het terugkijken van de meeste afleveringen.  

 

 

 

 

Winkelwagen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bestelling afronden

 

Nieuws

IT's Ro Theater Award voor jonge schrijvers 

Het Ro Theater heeft zich sinds dit jaar verbonden aan het It’s (Internationaal Theaterschoolfestival). De speciale IT's Ro Theater Award wordt 27 juni uitgereikt aan de meest veelbelovende afstudeertekst van de Writing for Perfomance-studenten van de HKU. Voorafgaand daaraan zullen Ro-acteurs Gijs Naber en Sylvia Poorta en acteurs van Toneelgroep Oostpool en het Nationale Toneel ism De Tekstsmederij de drie genomineerde teksten lezen.  

De winnaar wint een prijs bestaande uit een geldbedrag ter ondersteuning van een volgend script, en de mogelijkheid om die tekst met acteurs van het Ro Theater te presenteren voor het publiek. De speciale award sluit aan bij het beleid van het Ro Theater om ruimte te geven aan nieuwe schrijvers en nieuwe toneelteksten. 

 

Schouwburg in Zaal Ro Theater 

Vanaf september 2014 programmeert de Rotterdamse Schouwburg voorstellingen in de zaal van het Ro Theater. Een nieuwe stap in de samenwerking tussen het Ro Theater en de schouwburg. Kaarten voor deze voorstellingen kunnen uitsluitend gekocht worden via de kassa van de schouwburg. Klik hier voor de programmering met o.a. Nasrdin Dchar, John Buijsman, Esther Scheldwacht, Likeminds en het Nationale Toneel.